Концерт с участието на Нелина помага за лечението на 25-годишен мъж

Животът

18-02-2018, 08:26

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Никола Топалов страда от тежка форма на спинална мускулна атрофия

Благотворителен концерт за лечението на 25-годишния Никола Топалов  организират на 23 февруари в еленското село Константин. Младият мъж страда от тежка форма на спинална мускулна атрофия, трета степен. За съжаление, в България все още няма резултатно лечение на заболяването и Никола може подобри състоянието си в клиника в съседна Турция.
През август м.г. младежът е консултиран от проф. Ердал Карйоз, който ръководи отделението по Регенеративна медицина към клиниката “ Live Hospital“в Турция. След консултацията става ясно, че Никола има шанс да пребори болестта, ако се подложи на трансплантация със стволови клетки. Клиниката има успешен практически опит при лечението на подобни заболявания.
Лечението включва 4 вливания със стволови клетки и 10 физиотерапевтични сеанса за сумата от 33 хил. долара. Сумата обаче е непосилна за семейството на Никола Топалов и в момента е организирана дарителска кампания за него.
Заради това, приятели и близки са стартирали дарителска кампания, за да наберат нужната сума. Концертът в Константин е част от кампанията. Той ще започне в 18:30 часа в читалището, като в него ще вземат участие изпълнителите Айшенур, Сава Матеев, духов оркестър „Батак“ и танцова формация „Самодивите“. Гост- изпълнител ще е фолкдивата Нелина, която също подкрепя каузата. Цената на билета е 5 лева, като средствата ще отидат в дарителската сметка на Никола Топалов.
Дарителска сметка:
IBAN: BG07STSA93000023979431
BIC: STSABGSF
Банка ДСК
Никола Руменов Топалов



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов