„Косе Босе“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

19-02-2018, 08:00

Снимка:

Държавен куклен театър Пловдив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заглавието е от репертоара на Държавен куклен театър – Пловдив

          В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 24 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува представлението „Косе Босе“ по пиесата на Рада Москова. Това е едно от любимите заглавия в репертоара на Държавен куклен театър – Пловдив. Жизнерадостният спектакъл от афиша на театъра отново ще бъде представен на търновските любители на кукленото изкуство. Режисьор на „Косе Босе“  е Мариета Ангелова, а сценографията и куклите са дело на Анна Пулиева и Красимир Василев. В спектакъла участват любимите актьори от пловдивската трупа – Даниел Русев и Даниела Тенева.

          Няма българско дете, което да не знае приказката за Косе Босе: „Направило си Косенцето Босенцето гнезденце. Снесло си яйчица. Дошла Кума Лиса под гнездото и рекла:                                                                     

– Косе Босе, дай ми едно яйчице! Дойдоха ми тате и мама на гости, ще им сготвя чорбица. – Косенцето и дало едно яйчице.

На другия ден пак дошла Кума Лиса и рекла:

– Косе Босе, дай ми яйчице! Дойдоха ми бате и кака на гости.

Косенцето пак и дало едно яйчице.

Днес тъй, утре туй – останало Косенцето само с едно яйчице…”

          Тази приказка е пъстър подарък за малките зрители. Дървото с гнездото, хитрата Лиса, малкото Косе Босе и приятелят Шаро – всички те ще съживят посланията на големия Ран Босилек. Спектакълът е облечен в атрактивна визия, преплетена с щедра доза първокласен хумор. Динамичната музика и яркото актьорско присъствие изграждат един наистина впечатляващ и запомнящ се съвременен театрален продукт!

          Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов