„Заедно в час” представя своята дейност във Велико Търново

Животът

20-02-2018, 11:30

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В региона по програмата вече работят трима преподаватели

Неправителствената организация „Заедно в час” представя своята дейност на 21 февруари от 17 ч. в зала 5 в Ректората на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". На събитието ще можете да научите повече за програмата за лидерско развитие на "Заедно в час" и за това как всеки от нас може да допринесе за положителна промяна в образователния сектор.
"Заедно в час" е неправителствена организация, чиято мисия е да предостави равен достъп до качествено образование на всяко дете в България независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите му. Фондацията е част от международната мрежа Teach for All, чийто подход успешно се прилага в повече от 40 други държави на шест континента. 
Участниците в програма "Заедно в час" преподават минимум две години на ученици в български училища, като развиват и своите професионални и личностни умения. В момента в региона на Велико Търново преподават трима учители по програмата в две партньорски училища.

Възпитаници на програмата се реализират като преподаватели и училищни лидери, както и в сферите на социалното предприемачество и образователните политики на регионално и национално ниво. За кандидатстване в програмата не е нужен предишен преподавателски опит, нито предварително придобита професионална квалификация ,,учител”. 
Повече за съдържанието и условията на програмата ще можете да научите на 21 февруари. Личния си опит - от преподаването в училище до кариерното му развитие и след програма "Заедно в час", ще разкаже и един от възпитаниците й - Владимир Стефанов. Част от темите на срещата са и състоянието на българското образование и начините то да отговаря на нуждите на 21 век. 
Присъствието на събитието е безплатно, но с предварителна регистрация на https://goo.gl/ajGXxS.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов