Близо 700 мартеници сътвориха горнооряховските деца за традиционната мартенска изложба

Мисия

20-02-2018, 13:10

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изложбата ще остане подредена в Младежкия дом до 27 февруари

Близо 700 мартеници, картички и пролетни сувенири изработиха деца от детски и учебни заведения на Община Горна Оряховица и Центъра за обществена подкрепа за традиционната мартенска изложба. Експозицията е подредена на втория етаж в Младежкия дом.

Преди да бъде открита изложбата, поздрав към всички гости отправиха децата от СУ „Вичо Грънчаров”. Гости на откриване бяха заместник-кметът Йорданка Кушева, Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки, инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, директори и учители на детски и учебни заведения, деца и родители. Заместник-кметът Йорданка Кушева поздрави всички присъстващи и отправи пожелание към децата да продължават да тачат българските празници, обичаи и традиции и да бъдат пазители на българския род.

Изложбата ще остане подредена в Младежкия дом до 27 февруари.

На 1 март, в рамките на инициативата на Община Горна Оряховица „Подари усмивка”, част от мартениците ще бъдат подарени на случаен принцип на гражданите. Акция за раздаване на мартеници ще има и в населените места на Общината. В инициативата ще се включат Дневният център за деца с увреждания, Дневният център за пълнолетни лица с увреждания и читалищата в съставните селища.

На 1 март традиционно мартеници ще получат и потребителите на Домашния социален патронаж.

Община Горна Оряховица по традиция изпрати мартеници и на побратимените градове. Те са бяха изработени от децата от клуб „Земята и ние” при Центъра за подкрепа за личностно развитие.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов