Укрепват свлачище край Дебелец с 440 000 лв.

Мисия

21-02-2018, 09:33

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 28 февруари ще заседава експертно - технически съвет

Свлачище на пътя в индустриалната зона на град Дебелец се активира преди дни и застрашава пешеходци и автомобили. Почвата под асфалта от години ерозира и всеки момент може да зейне пропаст на общинския път. Наблизо се намира градския стадион. Това е и най- прекият път към заводи и ферми, и по него всеки ден пътуват работници и земеделски стопани. Община Велико Търново има решение и осигурени пари за укрепване на отсечката.

По думите на кмета на Дебелец Снежана Първанова, свлачището се е активизирало още през 2009 година. Дневно по пътя преминават десетки камиони и тежка техника. Кметството в Дебелец разчита на финансиране от Община Велико Търново за решаване на проблема. Оказва се, че през миналата година е одобрен проект за укрепване на свлачището. За ремонта има осигурени финансови средства, те са около 440 000 лева от Комисията по бедствия и аварии към Министерския съвет. В момента вървят процедурите“, обясняват от Общината.

На 28 февруари ще заседава експертно - технически съвет , на който ще присъстват и експерти от Басейнова дирекция Плевен и ще се обсъди възможността ремонтът да мине по най - съкратените административни процедури. Предвидено е и алтернативно трасе, което ще поеме автомобилния трафик, докато се извършват строителните работи. Идната сряда експертният съвет в Общината ще реши каква точно процедура за ремонт да избере , след което ще възложи поръчката на изпълнител с надеждата до края на тази година отсечката ще бъде укрепена.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)