Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера

Велико Търново Лайф

21-02-2018, 13:51

Снимка:

Кикимора

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Грандиозен провал на дългоочаквания концерт „Children in Time“ във Велико Търново сътвори соло вокалистът на група „Кикимора” Александър Атанасов. Пред пълния Дворец на културата „Васил Левски” вокалистът излиза пиян и смайва зрителите и колегите си с неадекватно поведение. В потрес е и симфоничният оркестър на Държавна опера Стара Загора. Публиката започва да напуска залата, а днес мрежите гъмжат от злостни коментари за невероятната излагация на група „Кикимора”. От Стара Загора пък веднага долита отговора на директора Огнян Драганов :

„Скъпи приятели на Държавна опера-Стара Загора,
Изключително ми е неприятно, че се налага да се обърна към Вас по такъв повод. За всички нас – като участници в проекта “CHILDREN IN TIME” Deep Purple/ Rainbow Tribute Concert със специалното участие на
Николо Коцев и група КИКИМОРА, е съкрушителна новината за случилото се снощи, 20 февруари, в залата на ДКС „Васил Левски“. Разбирам Вашето разочарование, изпитвам искрено неудобство и ми е трудно да намеря подходящо извинение. Държавна опера-Стара Загора осъществи с голям успех премиерното представяне на проекта в Стара Загора. По тази причина ръководството предложи концертът да бъде представен и във Велико Търново. Нямаше как да допуснем, че предстои подобна изненада и позорно поведение от страна на вокалиста на „Кикимора“. Липсата на реакция от страна на ръководителя на „Кикимора“ Николо Коцев вероятно е продиктувана от предоверяване към дългогодишния вокал, който от вчера вече не е солист на групата. В Габрово концертът ще се състои с участието на солиста на група АХАТ Звездомир Керемидчиев.
Държавна опера-Стара Загора гостува в старопрестолната столица с голям успех през последните няколко сезона. Във вашия красив град с музикални традиции сме представяли различни грандиозни оперни спектакли, представления за деца и концертни продукции, които са били посрещани винаги възторжено от търновци и гостите на града. Винаги сме се отнасяли с огромен респект към публиката и сме се стремяли да предлагаме високо ниво на изпълнението и на качеството на продукциите. И това няма да се промени.
Вярваме, че концертът “CHILDREN IN TIME” на 20 февруари ще остане само инцидентен лош спомен, който никога повече няма да се повтори. Надявам се да сте оценили по достойнство участието на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора с диригент Димитър Косев, които познавате добре от подобни концерти представени на сцената на ДКС „Васил Левски“ и Летния театър във Велико Търново /Калин Вельов & Tumbaito и “Шоуто продължава“ – трибют концерт на легендарната група „Куин“/.” – казва Драганов.

Фронтменът на „Кикимора” Николо Коцев също поднесе извиненията си на старозагорската опера и на зрителите, като подчерта, че неадекватното поведение на Александър Атанасов е било забелязано от колегите му едва, когато той стъпил на сцената. Коцев потвърждава, че вокалистът вече не е част от групата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов