Проф. Любомира Попова уважи приема на генералния консул на Русия в Русе

Мисия

22-02-2018, 11:12

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Консулът получи от областния управител подарък уникален керамичен съд

Областният управител проф. д-р Любомира Попова уважи приема на Генералния консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов и на неговата съпруга г-жа Татяна Громова. Събитието бе по повод пристигането на Генералния консул в страната.
Проф. Любомира Попова пожела успешен мандат на Генералния консул и добави, че сътрудничеството и добрите взаимоотношения между Областна администрация - Велико Търново и консулството на Руската федерация в Русе ще продължат да се развиват в положителна посока, стъпвайки на основите на разбирателството между нашите две съседни страни. 
Консулът получи от областния управител подарък, уникален керамичен съд изработен в грънчарската работилница на Самоводската чаршия. 
По време на празничното събитие прозвучаха химните на Руската Федерация и на Република България.
Специален гост на събитието беше Извънредният и Пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н. Пр. Анатолий Макаров. Той приветства присъстващите и подчерта значението на генералните консулства на Русия в градовете Русе и Варна.
Кратко слово произнесе и новоназначеният г-н Громов, който постави акцент на това, че е радостен от възможността да работи за развитието на двустранните отношения между двете държави и то в страна като България, където винаги се е усещало приятелското настроение между двата славянски народа. 
Сред официалните гости бяха областните управители на Русе, Габрово, Ловеч, Силистра, Търговище, кметове на населени места, заместник-кметът по устройство на територията на община Русе г-н Димитър Наков, председателят на Общинския съвет в града и новоизбран ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, досегашният ректор проф. д-р Велизара Пенчева, общественици, представители на медиите и бизнес средите и други.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)