Инж. Даниел Панов към БСП : Не затривайте имиджа на Велико Търново с простотии и неверни твърдения от трибуната!

Мисия

22-02-2018, 11:52

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът на Старата столица час и половина отчита управленската си програма пред местния парламент

Близо час и половина кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов отчита пред местния парламент днес управленската си програма от 2015-та година насам, като изказването му беше повече от емоционално заради критики, отправени от групата на БСП. От името на групата Стоян Витанов твърдеше, че изпълнението на програмата е провал, а за доказателство посочи отдалечеността на бъдещото трасе на АМ „Хемус” от Велико Търново, нереализирания проект на Старо военно училище, както и големите разходи, които общината плащала за поддръжката на уличното осветление. Сред критиките бяха и неусвояване на европейските средства по програми, както и недостатъчно внимание към малките населени места.

„Европа признава, че Велико Търново е един от седемте града в България първенци по усвояване на евросредства, вие от БСП говорите обратното. От 2015 г. насам помня неверните ви твърдения, с които насаждахте страх в жителите на общината, а именно : че ВиК проектът никога няма да бъде завършен; че общината фалира; че туризмът бил зле, а хотелите празни; развявахте байрака и за депото за отпадъци, че ще се провали, а то отдавна функционира… Нека не затриваме имиджа на Велико Търново с простотии и неверни твърдения от трибуната!” – призова опозицията кметът на община Велико Търново.

Даниел Панов подчерта, че 1,8 млн. лв. са вложени в общинската инфраструктура само през миналата 2017 година. 270 000 лв. са инвестирани в настилките в града при подготовката им за зимния сезон. Обновени са над 750 кв.м тротоари, а 44 000 лв. са дадени за текущи ремонти на улици в малките населени места.

„А за твърденията ви от БСП относно АМ „Хемус” аз направо съм в шок! Забравихте ли, че при първоначалния вариант тя отстоеше на 39 км от Велико Търново? За скоростния път Русе – Велико Търново сме поискали от министерството той да минава на по-голямо разстояние от селата Русаля и Хотница. Предвиждаме и вариант тировете да минават на 4 км извън Велико Търново. Затова зачитайте работата на администрацията, зачитайте постиженията на младите хора в общината и, когато критикувате, го правете градивно.” – отбеляза инж. Даниел Панов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов