Син, нарушил заповед за защита от домашно насилие и пребил майка си, отива на съд

Крими

22-02-2018, 12:47

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът е с постоянна мярка „задържане под стража”

По бързо производство, водено от Районна прокуратура – Велико Търново на съд е предаден 40-годишен мъж за нарушаване на заповед за защита от  домашно насилие.

Обвинението срещу Йордан Й. е за това, че на 12.02.2018 г. в с.Раданово, общ.Полски Тръмбеш, обл.Велико Търново, не изпълнил заповед за защита срещу домашно насилие, издадена по гр.дело на  Районен съд - Велико Търново, да не приближава на по-малко от 100 метра ползваното от Н. Г. жилище в с.Раданово за срок от 18 месеца, като посетил жилището на жената, останал там и осъществил физическо насилие върху нея,  нанасяйки й удари по главата и по горната страна на пръстите на ръцете й. Обвиняемият  е осъждан многократно за извършени кражби и осем  пъти за неизпълнение на съдебни заповеди за защита срещу домашно насилие. На 31.07.2017 г. е издадена съдебна заповед от районен съдия, с която Йордан Й. е отстранен от съвместно обитаваното жилище в с. Раданово и му се забранява да приближава на по-малко от 100 метра ползваното от Н. Г. жилище. В срокът на заповедта - на 12.02.2018 г. в РУ гр.Полски Тръмбеш е получен сигнал от Н. Г., че синът ѝ – Йордан Й., е нарушил заповедта за защита от домашно насилие и се е прибрал в дома, от който е отстранен, както и че ѝ е нанесъл побой.

С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият е задържан за 72 часа, след което съдът е уважил искането на прокуратурата и по отношение на Йордан Й. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В рамките на бързо производство прокуратура е предала лицето на съд. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов