Проведе се заседание за изработване на областна здравна карта

Мисия

22-02-2018, 19:40

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В Областна администрация Велико Търново се проведе  работно заседание на комисията за изработване и приемане на областна здравна карта на Област Велико Търново, отразяваща потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ. Срещата беше водена от областния управител проф. д-р Любомира Попова.
По време на заседанието бе дискутирано какво е състоянието на сектор здравеопазване на местно ниво и каква е визията на членовете на комисията по въпроса за областната здравна карта. Подробен анализ по отношение на осигуреност, необходимост и достатъчност на структури за доболнична, специализирана болнична и болнична помощ направи директорът на РЗИ – Велико Търново д-р Евгения Недева.
Представителите на РЗИ, РЗОК, болниците в областта, районните колегии на – БЛС, БЗС, БАПЗГ, общинските администрации и Организацията за защита правата на пациентите в срок до 27 февруари да представят писмени предложения до комисията за изготвяне на окончателен вариант на областна здравна карта. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов