Зам.-министър Ваня Колева ще присъства на Тодоровден в Арбанаси

Мисия

23-02-2018, 08:40

Снимка:

Клуб Калоян

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявите започват утре от 10,30 часа с дефиле на конете и ездачите

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева ще участва в честването на Тодоровден в Арбанаси. Очаква се в тържеството да се включат народните представители от региона и ръководството на Община Велико Търново, съобщи кметът на селото Тошо Кръстев. Проявите започват от 10,30 часа с дефиле на конете и ездачите, представянето им и конкурс за най-гиздав кон. По-късно благослов и водосвет за здраве ще отслужи великотърновският митрополит Григорий.  За настроението на жителите и гостите на Арбанаси ще се грижи Нина Богданова, солист на Капанския ансамбъл за песни и танци от Разград. И тази година от кметството ще почерпят жителите и гостите на празника с 50 литра вино и 350 кебапчета.

Заради очакваното лошо време конните състезания може да се отменят, но всички желаещи – и деца, и възрастни – ще имат възможност безплатно да пояздят, да се снимат с конете, каза Тошо Кръстев.

За 28-а поредна година Арбанаси отбелязва Тодоровден. Клубът по конен спорт „Калоян 92” и читалище „Иларион Драгостинов” са партньори на кметството в организацията на празника, известен още като Конски Великден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов