Още 20 ученици от Гимназията по икономика в Търново си осигуриха места в УНСС

Животът

24-02-2018, 16:00

Снимка:

Старопрестолна гимназия по икономика

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те участваха в състезание с рекордните 440 участника от страната

7 ученици от ХІ клас и 13 – от ХІІ клас от Старопрестолна професионална гимназия по икономика Велико Търново взеха участие в в Националното състезание по икономикс, организирано от Университета за национално и световно стопанство и Асоциацията на икономическите училища в България. Единадесетокласниците бяха: Десислава Димитрова, Габриела Караосманова, Бояна Аврамова, Деница Кирвикова и Христо Василев от специалност Оперативно счетоводство, Бирджан Аначков от специалност Банково дело и Лъчезар Димитров от специалност Икономическа информатика. Дванадесетокласниците, които се включиха в състезанието, бяха: от специалност Банково дело – Богомил Станчев, Ивона Иванова, Василена Златанова, Стефани Златкова и Йордан Димитров, от специалност Икономическа информатика – Памела Николова, Димитър Иванов, Мартин Георгиев, Мирослав Димитров и Валентин Милков и от специалност Оперативно счетоводство – Мариян Илиев, Александра Радославова и Александра Костадинова.

Всичките 20 ученици от гимназията по икономика са сред първенците и си осигуряват студентски места още преди да са се дипломирали.

През декември на състезанието по Финанси и счетоводство други тринадесет ученици от Старопрестолна професионална гимназия по икономика получиха оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол”. От тях 11 са от специалност Оперативно счетоводство и 2 от специалност Икономическа информатика.

От няколко години Асоциацията на икономическите училища в България дава приоритетна възможност на възпитаниците на средните професионални гимназии по икономика да продължат своето кариерно развитие в избраната от тях област. Все повече ученици от Старопрестолна професионална гимназия по икономика се възползват от предложението и стават студенти без да се явяват на кандидат-студентски изпити.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов