Шофьори, нарушили закона и причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди

Крими

24-02-2018, 10:28

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжен съд Велико Търново

Двама шофьори, нарушили закона и причинили катастрофи със сериозно пострадали, обжалват присъдите си пред Окръжен съд Велико Търново.

Със своя присъда от 22.01.2018 г. Районен съд – Велико Търново е признал подсъдимия Любослав И. Б. от гр. Горна Оряховица за виновен в това, че на 10.07.2015 г. в гр. Велико Търново на бул. „България“, при управление на МПС – лек автомобил „Деу Матиз“, нарушил правилата за движение по пътищата, навлязъл в съседна пътна лента и не пропуснал велосипед, управляван от М. И. И. от гр. Русе. Така по непредпазливост причинил на велосипедиста средни телесни повреди – трайно затруднение на десен горен крайник, трайно отслабване на зрението на ляво око, трайно отслабване на слуха на дясно ухо, разстройство на здравето, временно опасно за живота, в резултат на получена черепно-мозъчна травма.

Районен съд –Велико Търново освободил подсъдимия от наказателна отговорност, като вместо това му наложил административно наказание „глоба“ в размер на 1000 лева и го лишил от право да управлява МПС за срок от 4 месеца. Защитникът на подсъдимия обаче, обжалва наказанието пред горна инстанция и делото е насрочено за идната седмица.

 

Административно наказание „глоба“ в размер на 1200 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 4 месеца е наложил Районен съд и на друг шофьор - Стефан К. Н., който е признат за виновен в това, че на 02.11.2015 г., на пътя между с. Раданово и гр. Полски Тръмбеш, при управление на лек автомобил „ВАЗ 21093“, нарушил правилата за движение по пътищата и, движейки се с несъобразена скорост, блъснал пешеходец. След удара пострадалият бил със средни телесни повреди – трайно затруднение на движението на ля горен крайник и разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Адвокатът на подсъдимия и тук обжалва наказанието в Окръжен съд – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов