Проф. Любомира Попова участва в дискусия за нов Закон за ВиК

Мисия

24-02-2018, 12:31

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областните управители от страната се събраха на работна среща в Търговище

Областният управител проф. д-р Любомира Попова участва в работната среща на всички областни управители от страната, която се провежда в град Търговище. Двудневната среща е организирана от Областния управител на Търговище Митко Стайков. Специални гости на събитието са Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Малина Крумова – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, и евродепутатът Асим Адемов от групата на ЕНП-ГЕРБ, както и началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие Весела Начева и началникът на политическия кабинет на министъра на образованието и науката Николай Стефанов.
Заместник-министър Крумова обсъди с областните управители техните предложения във връзка с изготвянето на нов Закон за водоснабдяване и канализация, чието внасяне в Народното събрание предстои около месец май.
Областните управители коментираха с началника на политическия кабинет на МОН Николай Стефанов работата по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. На форума бе представена междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Предстои софтуерът да бъде предоставен на областните управителите, чрез него те ще получат достъп до информация относно това как институциите работят по механизма.
Участниците във форума посетиха Историческия музей и Славейковата къща, като част от съпътстващата програма.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)