Маги Джанаварова се срещна с търновски ученици - velikotarnovo.utre.bg

Маги Джанаварова се срещна с търновски ученици

25 февруари 2018, 14:47 | Velikotarnovoutre
  • Снимка:
    личен архив

Известната поп изпълнителка Маги Джанаварова бе поредният звезден гост, с който се срещнаха ученици от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във В. Търново, разказа онлайн изданието на "Янтра ДНЕС". Срещата с една от любимите български певици се проведе в салона на читалище „Искра“ по инициатива на учителя по музика Добрин Пелтеков. Неговият самостоятелен проект “Срещи с…” има за цел да разшири светогледа и възприятието на децата към заобикалящата ги действителност, да обогати разбиранията им за стойностни и ценностни постижения като ги среща с различни известни личности от сферата на изкуството, културата и науката.

От началото на учебната година досега Добрин Пелтеков запозна своите ученици със Стефан Диомов, Звезди от „Ахат“ и Десо от Tri O Five, пътешественика Пламен Узунов, група „Оратница“, председателя на фен клуба на Манчестър Юнайтед Емил Йорданов и др.

Повече от час учениците от 5 до 7 клас задаваха своите въпроси към Маги Джанаварова. Децата бяха любопитни да научат как е започнала да се занимава с музика, как пише песните си, за приятелството й с певицата Нора Караиванова, има ли манипулации в музикалните реалити формати.

„Човек винаги трябва да прави това, което го прави щастлив. Това е моята формула – да правя онова, към което ме води сърцето. Щастлива съм, че имам късмета да знам кое ме пали най-много и какво искам да правя с живота си“, сподели Маги Джанаварова. А човекът, който я насочва към музиката е нейната майка. Талантливата търновка завършва музикална паралелка в СУ „Емилиян Станев“ във В. Търново, а след това продължава образованието си в музикалната академия „Панчо Владигеров“ в София, специалност поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян. Маги е позната и от участието є в музикалния формат „Мюзик Айдъл“, достигайки до финала с македонеца Боян Стойков и спечели зрителския вот с 59,1 %.

Първият є сингъл се казва „Трябва да знам“ и излиза през август 2009 г. След това записва дует с поп певецът Миро под името „Светът е мой“. Талантливата изпълнителка участва в емблематичния мюзикъл „Коса”, който миналата година бе представен в „Сцена на вековете“ на Царевец. Най-големият є успех е участието във фестивала в Сан Ремо, в който бе поканена да участва, достигайки до полуфинала и бе сред първите 145 участници от 1700 изпълнители.

По време на срещата си с учениците Маги отговори на всичките им въпроси и изпя новата си песен „Приказка“. Голямата изненада бе песента „Happy birthday“, която изпяха заедно с децата за рождения ден на главния „виновник“ за срещата – Добрин Пелтеков. Учителят по музика обеща да продължи този вид срещи на своите ученици с изявени личности от областите на изкуството, културата, науката и спорта и в следващите месеци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета