Социалдемократи се обявиха срещу внасянето на работна ръка от чужбина

Животът

25-02-2018, 16:19

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Партия "Български социалдемократи" е срещу внасянето на работна ръка от чужбина, каза в пресклуба на БТА във Велико Търново генералният секретар на партията Георги Анастасов. 
Според него внасянето на работници от други страни ще доведе до увеличаване на безработицата сред българите, което ще принуди голяма част от хората да напуснат страната. 
Той отбеляза, че големият проблем за България са ниските доходи, затова усилията на всички трябва да бъдат насочени към увеличаването на заплатите. 
В периода на председателството на България на Съвета на ЕС трябва да се търсят инвестиции и то в сферата на производството, защото това е единият от пътищата за повишаване на доходите и задържането на българите в страната, посочи Анастасов. 
Темите за доходите и увеличаването им, ще бъдат обсъждани във всички структури на партията в страната, след което ще бъде изготвена позиция, която ще бъде разпратена до работодатели, синдикати и обществени организации. 
От партията обмислят да организират кръгла маса по темата до края на месец март, на която тези въпроси ще бъдат дискутирани от всички заинтересовани страни. 
Анастасов смята, че за да се привлекат инвеститори, трябва да има стимули. Такъв стимул може да бъде освобождаване от данъци за работодателите, които развиват производство, а над 50 процента от работниците им са наети с посредничеството на Бюрата по труда.
Партия "Български социалдемократи" се подготвя за самостоятелно участие за предстоящите избори за Европейски парламент и местна власт през 2019 година, а дотогава целта ще бъде към партията да се приобщят хората със социалдемократични убеждения и ценности, посочиха от ръководството.
Над двеста са общинските структури по места, членовете във Великотърновска област са 149, уточни областният председател Петър Пацев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов