Водач с близо 2 промила алкохол стана участник в катастрофа

Крими

26-02-2018, 12:16

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още двама пияни и двама дрогирани шофьори установи полицията през уикенда

Водач, употребил алкохол, стана участник в пътен инцидент. Произшествието е станало снощи около 20,30 ч. на пътя В. Търново – Русе, в района на с. Самоводене. По първоначална информация са се сблъскали лек автомобил «Рено Меган», управляван от 46-годишния З. Г. от с. Самоводене и товарен автомобил «Волво», управляван от 38-годишен румънски гражданин. При проверка на двамата водачи за употреба на алкохол, пробата на водача на лекия автомобил е отчела 1,98 промила. З. Г. е отказал кръвна проба. Произшествието е обработено по административен ред. Срещу водача на лекия автомобил е започнато бързо производство.

Млада шофьорка, употребила наркотични вещества, установиха служители на РУ – Павликени. Снощи в 20,15 ч. в гр. Бяла черква е извършена проверка на лек автомобил «Опел Корса», управляван от 29-годишната Н. К. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин. Н. К. е отказала кръвна проба. Срещу нея е започнато бързо производство.

Надрусан шофьор е установен и в Стражица. В събота в 20,50 ч. е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 25-годишната Д. И. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин, метаамфетамин и канабис. Срещу Д. И. е започнато бързо производство.

Също в Стражица полицията се натъкнала на пиян водач. В неделя в 01,20 ч. е извършена проверка на лек автомобил «Пежо», управляван от 43-годишния К. Г. от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,55 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

В петък при провеждане на специализирана полицейска операция в Г. Оряховица е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Голф», управляван от 18-годишния Г. С. от същия град. В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества. При проверка с техническо средство, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Г. С. е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов