С поклонение и изложба на оръжия Велико Търново ще отбележи 3-ти март

Мисия

26-02-2018, 12:26

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Слово ще поднесе кметът инж. Даниел Панов

С поклонение и полагане на цветя на Паметника и Паметна плоча на загиналите руски воини ще започнат на 3 март от 9,30 ч. в храм „Възкресение Христово” честванията на 140-та годишнина от Освобождението на България. Пред сградата на общината в 10,30 ч. ще се състои военен ритуал за издигане на националния флаг, а слово ще поднесе кметът инж. Даниел Панов. Тържествено ще бъде връчена и Аакадемичната награда „3-ти март”, а литературно-музикална композиция под надслов „Прослава на Велико Търново!” ще изпълнят Лидия Георгиева, Вяра Дракова и Марк Иванов - ученици от ПМГ „Васил Друмев“. Автор на композицията е Анна Ненова- преподавател по български език и литература.

В 11 ч. пред паметник „Майка България” в Старата столица празничен благослов ще отслужи свещеноиконом Славчо Иванов, след което е военният ритуал за полагане на венци и цветя на признателност. На празнично търновско гостите и жителите ще поканят танцьорите от ДЮФА „Българче”. В пространството около паметник „Майка България” ще се проведе и станалата традиционна изложба „Оръжия и документи от Руско-турската освободителна война 1877-1878 год.”, организирани от клуб „Традиция” – Велико Търново.

Организатори на честванията са Община Велико Търново, НВУ „Васил Левски”, Клуб „Традиция”, Регионален исторически музей – Велико Търново и  Великотърновската Света митрополия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов