Свищовски дечица майсториха мартенички в работилничка, организирана от ГЕРБ

Мисия

26-02-2018, 18:16

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

За втора поредна година МГЕРБ и ЖГЕРБ - Свищов, с подкрепата на общинското ръководство на партията, организираха „Работилничка за мартенички“.

Десетки дечица, заедно със своите родители се възползваха от поканата и се събраха в офиса на ГЕРБ, за да творят заедно. Освен материалите, домакините бяха осигурили и интересни разкази за традиционния български празник.

Клубният ръководител на Жени ГЕРБ-Свищов Станислава Йорданова разказа на малките участници в работилничката за традициите и обичаите, свързани с празника на Баба Марта, показа им и различни интересни техники за изработване на мартеници. Координаторът на МГЕРБ Димитър Димитров пък посрещаше младите участници, облечен в народна носия.

С помощта на майките, малките ръчички сръчно увиваха бели и червени конци, нижеха мъниста, преплитаха бяла и червена прежда, а творческият процес бе озарен от много усмивки. След близо два часа на изключителна забава, децата отнесоха със себе си своите произведения, с които в деня на Баба Марта ще закичат най-любимите си хора.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов