Велико Търново домакинства финалния турнир по баскетбол за Купата на България

Спорт

27-02-2018, 08:34

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Рилски спортист” и „Левски Лукойл” са претендентите

Вече са в продажба билетите за финала за Купата на България за мъже. Както бе обявено след заседание на Управителния съвет на Българската федерация „Баскетбол”, новият носител на трофея ще бъде определен в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново на 3 март. Мачът ще започне в 17:30 ч. и ще бъде излъчен и от Българската национална телевизия.

Всички почитатели на играта, гости и жители на старопрестолния град ще могат да се сдобият с билети за двубоя, в който ще се противопоставят „Рилски спортист” и „Левски Лукойл”, на цена 5 лв. Пропуските ще се продават в мрежата на ticketpro.bg, в бензиностанциите в страната и в Културно-информационния център на град Велико Търново. Ценните хартийки ще бъдат на разположение на феновете и на касите на ДКС „Васил Левски“.

Организаторите и домакините на финала направиха жест към малчуганите до 10-годишна възраст, които ще влизат безплатно в залата. Свободен вход ще бъде осигурен за всички организирани отбори от школите за подрастващи в страната, които пожелаят групово да посетят мача. Единственото условие за тях е децата да са облечени в екип на клуба си. Представителите на школите, желаещи да присъстват, могат да заявят това на e-mail: office@basketball.bg.

За втора поредна година победителят в турнира ще получи трофей-уникат. Купата е изработена по поръчка в Професионална гимназия „Велизар Пеев“ в Своге. Бронзовото бижу тежи цели 14 килограма. За загубилите финала е предвиден възпоменателен плакет.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов