Инж. Дилян Млъзев с награда „Кмет на годината за 2017 г.” на предаването „БГ маршрути”

Мисия

27-02-2018, 08:40

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За първи път номинирането на градоначалниците за наградите е според зрителския вот

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев е удостоен с наградата „Кмет на годината за 2017 г.“ на предаването „БГ маршрути“ на телевизия „България Он Ер“. Наградата е в раздела „Околна среда“ , подраздел „Малки райони“.

За първи път номинирането на градоначалниците за наградите е според зрителския вот и оценката от анкетирането на жители на съответната община. Екип на предаването „БГ маршрути“ връчи наградата на еленския кмет, който сподели, че я приема като знак за добре свършена работа от общинската администрация в тази област.

Той подчерта, че чистата околна среда е един от факторите за развитие на района с приоритети туризъм и производство на екологични продукти. През последните пет години са реализирани няколко проекта  за подобряване на околната среда. Залесени са близо 1000 дка неземеделски земи с цел увеличаване на горските площи, намаляване на риска от ерозия и подобряване на водния баланс. За превенция на горските пожари е изградена високотехнологична система за пожароизвестяване. Полезни инициативи вече са реалност чрез пет малки проекта от кампанията „За чиста околна среда“. От най-новия проект на общината за енергоефективна реконструкция на сградите на СУ „Иван Момчилов“ се очаква като резултат намаляване на вредните емисии от смяната на използването за отопление гориво.

Гражданите са особено чувствителни, когато става дума за опазване на региона от замърсяване. По тяхно настояване бяха спрени инвестиционни намерения за две производства, като потенциални замърсители. Опазването на околната среда, подобряване качеството на градската и жизнена среда, управлението на отпадъците са приоритети в работата на общинската администрация и през настоящата година. Общината ще търси съдействието на държавата за изграждане на главен канализационен колектор и пречиствателна станция за отпадни води, съобщи кметът Млъзев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов