С тържествен ритуал и концерт горнооряховчани ще честват 3-ти март

Мисия

27-02-2018, 09:03

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Слово по повод 140 г. от Освобождението на България ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев

С тържествен ритуал в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Националният празник - 3 март. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Слово по повод 140 години от Освобождението на България ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.

След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, които заедно с фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.

В деня на Националния празник – 3 март входът за всички посетители на Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде безплатен. Работното време на музея ще бъде от 10.00 до 16.00 часа. Посетителите ще могат да се снимат с Горнооряховското бойно знаме, ушито за горнооряховските въстаници през 1876 г. от Елена Грънчарова, Вангели Шопова и Зойка Обрешкова. То е единственото българско знаме на служба в Руско-турската война 1877-1878 г.

Чествания по повод 140 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива на „Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ „Пробуждане с хоро“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов