На финала е проучването на работната ръка, нужна на бизнеса

Мисия

27-02-2018, 10:57

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Анкетата е на сайта на Областна администрация и се попълва онлайн

Проучване за потребностите на бизнеса от работна сила в 28-те области в България стартира Агенцията по заетостта, съвместно с Комисиите по заетост към Областните управители. Целта е работодателите да отразят в анкетен формуляр мнение и информация за търсените от тях професии, специалисти, работници и техните характеристики. Крайният срок за участие е 28 февруари.
Проучването има за цел да установи потребностите от работна сила, което се осъществява чрез ръководената от областния управител Комисия по заетост към областния съвет за развитие и ще се извършва два пъти в годината. Активното участие на работодатели от частния и публичния сектор в проучването е от изключително важно значение.
Анкетата се попълва он-лайн и се намира на официалната интернет страница на Областна администрация Велико Търново / http://www.vt.government.bg/index.php?page=7&subpage=5./. Документите са на разположение в раздел „Актуална информация“.
Данните от проучването ще се обобщават от експертен екип на областно ниво, от представители на държавната и местна власт, национално представените организации на работодателите и синдикатите, браншови, отраслови и др. организации. Резултатите от анкетата ще помогнат за определяне приоритетите на областната политика по насърчаване на заетостта, средното и висше професионално образование и обучение, в съответствие с областната стратегия и общинските планове за развитие в областта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов