Стопанска академия участва в международно изложение „Образование и кариера” в Кипър

Мисия

01-03-2018, 10:32

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Образователното портфолио на вуза бе представено от гл. ас. д-р Юлиян Господинов и гл. ас. д-р Галин Стефанов

В изпълнение на политиката на ръководството на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов за привличане на студенти от българските общности зад граница и в рамките на Кандидатстудентска кампания 2018, свищовското висше училище взе участие в международно изложение „Образование и кариера”, проведено в гр. Никозия (Кипър). Във форума бяха  представени възможностите за обучение в 103 университета от 18 държави (Кипър, Швеция, Финландия, Германия, Франция, САЩ, Словакия, Испания, Унгария, България, Швейцария, Гърция, Холандия, Великобритания, Ирландия, Чехия, Италия).

Образователното портфолио на Стопанска академия в ОКС „бакалавър”, ОКС „магистър” и ОНС „доктор” представиха гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” в Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, и гл. ас. д-р Галин Стефанов – координатор в Центъра за дистанционно обучение. Те поясниха пред своите сънародници в Кипър и пред кипърски граждани, че за учебната 2018-2019 г. свищовското висше училище реализира прием в ОКС „бакалавър” по 17 елитни пазарно-ориентирани специалности: „Финанси”; „Застраховане и социално дело”; „Макроикономика”; „Счетоводство и контрол”; „Стопански и финансов контрол”; „Бизнес статистика и анализи”; „Маркетинг”; „Управление на проекти”; „Стопанско управление”; „Екомениджмънт”; „Бизнес информатика”; „Международни икономически отношения”; „Публична администрация”; „Индустриален бизнес и предприемачество”; „Аграрна икономика”; „Икономика на търговията”; „Икономика на туризма”. Обучението в ОКС „магистър” е по 48 магистърски програми, от които 41 на български и 7 на английски език в редовна и дистанционна форми. 100-процентното дистанционно обучение е ориентирано в максимална степен към задоволяване интересите на студентите и нуждите на бизнеса. Използваната платформа за дистанционно обучение Moodle притежава множество функционалности, улесняващи комуникацията между преподавател и обучаем (онлайн и офлайн). В третата степен на висшето образование – образователната и научна степен „доктор”, приемът е по 16 акредитирани докторски програми. По време на обучението си в Свищов, студентите могат да се настанят в студентските общежития на Стопанска академия и да се хранят в студентски стол при преференциални цени. Имат възможност да провеждат студентска мобилност по програма „Еразъм+” с цел обучение и с цел практика в 123 партньори от Европа, Азия, Африка, Южна Америка. Студентите могат да участват в стажантски програми в реална работна среда, организирани от Министерство на образованието и науката, от частни български и международни компании. Осигурява им се възможност за участия в научноизследователски проекти, академични, национални и международни студентски образователни, научни и практико-приложни форуми, обучителни семинари и майсторски класове, организирани съвместно от Стопанска академия и нейните институционални и бизнес партньори. Съществуват възможности и за участие на възпитаниците на Стопанската академия в социално-културни, спортни и туристически дейности. Завършилите получават диплома за придобита образователна степен и Европейско дипломно приложение, признати в целия ЕС, САЩ и Канада.

Посетителите на щанда на Стопанска академия в международното изложение получиха подробна информация за специалностите, документите за кандидатстване, процедурата по записване, размера на таксите за обучение, организацията на учебния процес, формите на обучение и др. „Щандът на свищовското висше училище се радваше на значителен интерес. Особено приятни бяха разговорите с живеещи в Кипър българи, с бивши възпитаници на Стопанска академия, както и с Негово превъзходителство Христо Георгиев – Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Кипър”, сподели гл. ас. д-р Юлиян Господинов.

По време на визитата си в Кипър представителите на Стопанска академия се срещнаха с българската общност и техните организации „Съюз на българите в Кипър” и „Обединение на българите в Лимасол „Възраждане”, с които свищовското висше училище има подписани договори за сътрудничество, развитие и укрепване на връзките между страните в областта на културната, научната, спортната и други дейности от взаимен интерес. Посетено беше българско училище в град Никозия и се проведоха срещи с ученици, които са с български произход. Допълнителен емоционален заряд на работната визита донесе и проведената среща с членове на създадения през месец октомври 2017 г. Алумни клуб „Приятели на СА – Кипър”, при която живеещите в Кипър възпитаници на Стопанска академия получиха актуална информация за състоянието на родната Алма матер, споделиха своите успехи и очертаха насоки за бъдещи инициативи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов