Съдят жена с 13 присъди за извършена поредна кражба

Крими

01-03-2018, 13:47

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Десислава Е. свила от оборота на бъдещия си работодател 1080 лв.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишна жена с 13 присъди, за извършена поредна кражба.

Обвинението срещу Десислава Е. е за това, че в периода от 21.06.2017 г. до 25.06.2017 г. в гр. Велико Търново, от павилион на ул. „Сан Стефано“, при условията на опасен рецидив и при условията на продължавано престъпление, отнела от владението на продавачка, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – 1080 лв.  Обвиняемата е осъждана тринадесет пъти за престъпления срещу собствеността - кражби,  обсебвания и длъжностни присвоявания, за които са й налагани наказания лишаване от свобода и пробация.

В края на месец май 2017г. управител на дружество публикувал обява за работа в интернет за свободно място на длъжност продавач - консултант. В тази връзка обвиняемата се явила на интервю. Въпреки, че не била от гр. Велико Търново, поискала да присъства на една нощна смяна, за да разбере дали ще се справи с работата и след това да сключи трудов договор. По времето на тази смяна обвиняемата трябвало единствено да бъде обучена от служител, който да й обясни и покаже естеството на работата. По време на смяната обвиняемата издебнала момент, в който продавачката излязла за малко извън павилиона и от оборота взела 500 лева. След нощната смяна обвиняемата помолила управителя да изкара още една смяна, след която ще вземе решение дали да започне работа. По време на втората нощната смяна, отново изчакала служителката да излезе извън павилиона и от оборота взела още 580 лева.

 По искане на прокуратура Десислава Е. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов