Горнооряховският кмет прие юношите на „Локо“, победители на турнира „Сандански къп“

Спорт

02-03-2018, 20:04

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът инж. Добромир Добрев прие днес в Гербовата зала на Общината юношите старша възраст на „Локомотив”, които спечелиха турнира „Сандански къп” за своята възраст. Младите футболисти бяха водени от своите треньори Марин Байчев и Илия Пендов.

„Поне един тренировъчен терен за Детско-юношеската школа да има изграден до следващата година – това е основната цел на Общината в спортната сфера, каза кметът инж. Добромир Добрев по време на срещата. „Целта ни е през следващите години да развиваме спортната база и да имаме няколко тренировъчни игрища. Това обаче са скъпоструващи съоръжения и Общината не може да си ги позволи със собствени средства. Затова търсим различни програми, които да помогнат с финансирането. В момента водим разговори с БФС да се включим в една програма на УЕФА за изграждане на игрища. Надяваме се до другата година да има поне един нов терен за вас“, каза още кметът на момчетата и техните треньори.

Отборът направи специален подарък на кмета – купата, спечелена в Сандански, и топка с автографите на всички играчи.

„Базата е основният ни проблем. Но не по-малко важно е да осигурим възможност за развитие на нашите футболисти. Имаме много качествени играчи и те трябва да получат шанс за обиграване. Бихме искали по-голямата част да останат в „Локомотив”, но ще е добре те да играят поне в отбори от Трета лига, за да трупат опит“, споделиха треньорите Марин Байчев и Илия Пендов. Инж. Добромир Добрев от своя страна обеща пълната подкрепа на Общината за Школата. „От тази година бюджетът за подрастващите е отделен от този на мъжкия отбор и Детско-юношеската школа е изцяло на подчинение на общинското ръководство. Спортът за нас продължава да бъде приоритет. Ще е добре вие да останете в „Локомотив”, но в същото време ще сме горди, ако намерите място в големи отбори. Така че работете и сбъдвайте мечтите си“, обърна се инж. Добрев към младите футболисти.

Юношите на „Локо”, родени 1999 и 2000 г., спечелиха турнира в Сандански без загубена точка и само с един гол, допуснат във вратата им. Те се наложиха над домакините от „Вихрен” с 4:0, на ДИТ (София) с 1:0, над „Септември 1” (Сф) с 2:1 и над „Септември 2” с 2:0.

Голмайстор за „Локо” стана Мартин Димитров с 4 точни попадения. Целият отбор обаче прояви мъжество и се представи на много високо ниво, заяви треньорът на юношите Марин Байчев.

Купата в Сандански вдигнаха Александър Иванов, Мартин Нацкин, Костадин Райновски, Божидар Пендов, Димитър Димитров, Димитър Генов, Николай Иванов, Христо Василев, Георги Маминов, Кристиян Великов, Мартин Димитров, Мартин Сандев, Мирослав Пенев и Божидар Бурнев.

Следващата седмица се подновяват и първенствата за детските и юношеските формации. Юношите старша възраст на „Локомотив” в момента заемат второто място в своята възрастова група.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов