Празнично шествие, стрийт парад и фойерверки за празника на Велико Търново

Мисия

06-03-2018, 13:43

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Богата ще е концертната програма през целия ден

С празнична Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, ще започне в 7,30 ч. в църквата „Св. 40 мъченици” отбелязването на празника на Велико Търново 22 март. В литургията участие ще вземе и квартет „Ангелски гласове“.

В 9:00 ч., двор на църквата „Св. 40 мъченици” ще бъдат поднесени цветя на саркофага на цар Калоян и ще бъде декламиран текстът от Асеневата колона. Слово ще поднесе кметът на общината инж. Даниел Панов, след което ще се състои водосвет и благослов за здраве, като Владиката ще поръси представителната част на Национален военен университет „Васил Левски” и знамената на Велико Търново.

От 9:45 ч., от църквата „Св. 40 мъченици” до сградата на Община Велико Търново ще тръгне празнично шествие с портретите на благодетелите на града, а от 10:30 ч., пред сградата на Община Велико Търново ще е ритуалът за издигане на знамената и празнично слово на инж. Даниел Панов. Благослов ще отслужи Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.

В 11:00 ч., пред сградата на Община Велико Търново ще започне концертна програма под надслов „Велико Търново празнува” и Гала концерт на деца – носители на международни и национални награди за 2017 г. В концертът ще се включат и певиците Нели Рангелова и Поли Паскова.

Също от 11 ч. в МДТ „К. Кисимов” ще се проведе тържествена сесия на Великотърновския общински съвет, а час по-късно пред сградата на Общината ще бъдат представени удостоените със званието „Почетен гражданин“ и носителите на Награда „Велико Търново“.

„Празничен калейдоскоп“ ще започне от 14 ч. пред сградата на Община Велико Търново с участието на великотърновски изпълнители и формации.

За най-малките великотърновци и гости на града в периода 10:30 – 11:30 ч. в парк „Марно поле“ цирково дуо „BarbaroniTe“ и илюзионистът Мистър Нук ще предложат анимация с игри и изненади.

Регионалният исторически музей пък ще предложи от 14:00 ч. до 17:00 ч.   от площад „Цар Асен І“ безплатна пешеходна обиколка с беседа „Духовното величие на столичния Търновград“.

16:30 ч. Е началният час на подгряващото парти пред Областния  информационен център в старата столица, а час по-късно Стрийт парадът ще премине през целия град до площад „Цар Асен І“.

В 20 ч. Ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов- звук и светлина“, който ще завърши с празнични фойерверки

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов