Победителите в конкурса „Благотворителността през обектива” с изложба във ВТУ

Животът

07-03-2018, 08:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектите за донорството, дарителството и бежанците разказват истории

Победителите в конкурса „Благотворителността през обектива” подредиха  изложба в Стопанския факултет на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”.

През 2017г. грантовата програма отличи проектите на трима фотографи: Александър Николов, Красимира Василева и Николай Дойчинов. Всеки от тях е свързан с темата си лично, в една или друга степен. И трите проекта са осъществени в България, през лятото на 2017г.

„Последният дар на човека“ на Александър Николов е началото на мащабен проект за донорството на органи в България, за дарителите, за семействата, за лекарите, за надеждата, за смъртта и живота.

"В света  на спасените души" на Красимира Василева е разказ за дарителите и доброволците, чиито имена и лица не познаваме. Те дават от себе си на болни, на деца в институции, на хора в нужда. И самите те имат нужда да дават.

„Очи в очи“ на Николай Дойчинов е фотопроект за директното общуване като противоотрова срещу предразсъдъците. Истории за бежанците и за децата им, които намират в България разбиране, топлина и подкрепа, въпреки общите настроения.

Изложбата представя и фотографиите на победителите в шестото издание на конкурса „Благотворителността през обектива".

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов