Румяна Иванова от Гимназията по туризъм беше Посланик за един ден в посолството на Израел

Животът

07-03-2018, 18:34

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Възпитаничката на Славка Проданова беше единствената участничка от региона в инициативата

По повод Международния ден на жената – 8-ми март, девет момичета бяха  „Посланик за един ден“. Инициативата е на Посолството на Великобритания. Младите дами управляваха посолствата на Великобритания, Нидерландия, Финландия, Хърватия, Бразилия, Азербайджан, Мароко, Израел и Южна Африка, заедно с посланичките на държавите. Четири момичета от София, две от Гоце Делчев, едно от Видин, едно от Вършец и едно от Велико Търново – това са победителките.

Конкурсът бе иницииран от Н. Пр. Ема Хопкинс, като повече от 80 момичета са кандидатствали с есета. Целта на конкурса е да запознае победителките с международната дипломация в действие, а също така и да ги насърчи да се ангажират с политика и дипломация, да допринасят със своето мнение и гледни точки за международните отношения, развитието и разрешаването на конфликти. Младите дами наблюдаваха работата на посланичката в рамките на един ден и имаха възможността, заедно с водещи политици, учени, дипломати и неправителствени организации, да участват в дебат за начините за постигане на по-нататъшен напредък по отношение равенството между половете.  

Единствената участничка от Велико Търново и региона е Румяна Иванова, която управлява посолството на Израел.

Руми е ученичка от XIв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“  в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново.

Освен, че участва във всички събития от програмата за деня, Руми беше и модератор на Световно кафене „E-quality", проведено в Посолството на Израел.

Учителят, подготвил Руми е инж. Славка Проданова.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов