Преслав Кушев и Майкъл Михайлов ще представят СУ „Г. Измирлиев“ на Spelling Bee в Ловеч

Животът

09-03-2018, 13:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г.

Преслав Кушев и Майкъл Михайлов от СУ „Георги Измирлиев“ ще представят училището на регионалното състезание Spelling Bee, което ще се проведе на 24 март в Ловеч. Двамата участници преодоляха четирите кръга в училищната надпревара и премериха сили в оспорвана битка в пети кръг. За втора поредна година състезанието бе спечелено от Преслав Кушев от VІ „а“ клас, а Майкъл Михайлов от V „в“ клас се класира втори. В състезанието се включиха общо 22 ученици от IV до VI клас, които се състезаваха в пет кръга.

Двамата победители в училищния кръг ще участват в регионалното състезание в Ловеч, а победителят на националния кръг ще участва в летен езиков лагер през юли.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години са се състезавали в 311 училища в страната от 24 февруари до 2 март 2018 г. Участниците са се подготвяли по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпуса на мира.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)