Майка и син откриха изложба в ХГ „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

09-03-2018, 17:28

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гергана Рахнева и 3-годишният Виктор подредиха 45 творби

45 творби подредиха в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица Гергана Рахнева и 3-годишният й син Виктор. Изложбата бе открита навръх 8 март. Младата художничка бе представена от докторантът в „Графични изкуства“ на Великотърновския университет Деница Иванова. В малката зала на Галерията са показани 15 живописни творби на Гергана Рахнева и 30 - на малкия Виктор.

Художничката е завършила „Църковни изкуства” и „Живопис”. Това е петата й самостоятелна изложба, която е съвместна с дебюта на нейния 3-годишен син. Картините са създадени в продължение на два месеца. За много кратко рисува само Гери. На две години и осем месеца Виктор наблюдава майка си и започва да си играе с акрилните бои върху белия лист. Резултатът са талантливи детски платна, които хармонират стилово с нейните.

За откриването на изложбата дойдоха много приятели на гери и семейството й. Докато младата художничка получаваше цветя от гостите, малкият Виктор грижливо събираше подарените му от почитатели шоколади.

През лятото предстои изложба на Гергана Рахнева в Италия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов