Състезание „Аз съм малък, но зная” за втори път организира Градският ученически парламент

Велико Търново Лайф

10-03-2018, 13:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Предстои благотворителният бал за събиране на средства за 14-годишната Никол

За втора поредна година Градският ученически парламент с подкрепата на Община Велико Търново организира образователно-занимателно състезание „Аз съм малък, но зная“. В него взеха участие четвъртокласници от СУ „Емилиян Станев“. Децата бяха разделени на пет отбора от по пет човека. Те отговаряха на въпроси по български език и литература, свят и личност, познаваха български песни и снимки на бележити български личности. Всеки ученик получи книжката „Епопея на забравените“ от Иван Вазов и почетна грамота.

„За пореден път децата показаха завидни знания по материала, който изучават. Това означава, че са добре подготвени от своите учители, а и няма за какво да се притесняват за външното оценяване, което им предстои. Искаме да благодарим на ръководството на училището, че за поредна година провеждаме състезанието при тях и на всички класни ръководители, за това че са подготвили толкова добре своите възпитаници“, заявиха от Градския ученически парламент.

Тази седмица Градски ученически парламент ще проведе своя благотворителен бал за набиране на средства за Никол Георгиева. Събитието ще се състои на 15 март.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов