Габрово домакинства втория младежки лагер по предприемачество под патронажа на Ева Майдел

Велико Търново Лайф

10-03-2018, 17:59

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лагерът е под надслов „Предприемачът като откривател”

След огромния успех на първия летен лагер по предприемаческо и креативно мислене за ученици, „Предприемачът като откривател” се завръща това лято за втори сезон в Габрово.

В рамките на една седмица - от 10 юли, резерватът Боженци отново става дом за ученици на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, които ще развиват своето икономическо мислене и ще търсят решения на съвременни предизвикателства и проблеми. Организаторите и тази година са подготвили множество игрови ситуации, собствена „бордова игра”, казуси, „стая със загадки”, срещи с успели млади предприемачи и посещения на иновативни предприятия в Габрово.

В първото издание на лагера през лятото на 2017 г. участваха 24 ученици от 9 града, при средна възраст от 17 години. Учебната програма беше с продължителност от 48 учебни часа. Летният лагер беше оценен като полезна инициатива изключително позитивно от участниците. Част от тях ще се включат тази година в ролята на асистенти.

Лагерът по предприемаческо мислене се организира от екипа на Фондация Бауерзакс и е продължение на утвърдилия се  неформален образователен курс „Предприемачът като откривател“. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Габрово и Областен информационен център - Габрово и е продължение на стремежа на кмета Таня Христова за развитието на общината като иновационен хъб.

Курсът се провежда под патронажа на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов