Преподавателка от ВТУ покори най-високия връх в Африка

Велико Търново Лайф

11-03-2018, 08:07

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Преподавателка по английски език от Великотърновският университет покори най-високия връх в Африка, информира kmeta.bg. Снежана Боянова се изкачи на връх Ухуру в планината Килиманджаро, който се намира на 5895 метра над морското равнище.

Тя била единствената българка в група с още седем души от различни държави. Вече осем години Боянова посвещава свободното си време на планинарството. По време на изкачването групата, в която е била и преподавателката преминала през четири различни климатични зони, което по думите й е най-голямото предизвикателство при покоряването на планината.

 

„Беше страшно дали ще се справя и издържа”, разказва Боянова пред Bulgaria On Air. По думите й походът е стартирал от тропическа гора с екзотични маймуни с огромни бели опашки, след което са достигнали до областта, наречена „лунната земя”. На най-голяма височина са само големи вулканични камъни.

Изкачването продължило около 7 часа.

Когато групата унивала, водачите й започвали да пеят африкански песни, за да поддържат духа.

На първенеца на Африка българката посрещнала 19-я рожден ден на дъщеря си. Затова за нея емоцията от покоряването на върха била още по-вълнуваща.

Снимки: кадри Bulgaria On Air



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов