Занятията в пламналата детска градина ще бъдат възстановени най-рано следващата седмица - velikotarnovo.utre.bg

Занятията в пламналата детска градина ще бъдат възстановени най-рано следващата седмица

13 март 2018, 13:55 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Павликени

Комисия ще оценява щетите

Няма пострадали деца и членове на персонала на детска градина „СЛънце” в Павликени, където тази сутрин лумна пожар в котелното отделение. Всички 124 деца са били евакуирани своевременно, родителите им са ги прибрали по домовете, а за малчуганите от други населени места е осигурен превоз от Община Павликени.

Днес в общинска администрация ще бъде сформирана комисия между експерти, директора на детската градина, служители на БКД-Павликени, трудова медицина и др, които да оценят щетите и да планират възстановяването на учебния процес в детската градина. Очаква се, че той ще може да бъде възстановен най-рано в началото на следващата седмица. Дотогава е сфомирана сборна група в Детската ясла в помощ родителите, които не могат да оставят децата си вкъщи.

Причините на пожара се изясняват. Вероятно той е породен от искра от електрически удължител. Унищожени са три табла за бойлерите, които ще трябва да бъдат заменени с нови. Обгорели са котлите и вехтории в две помещения в приземния етаж на сградата - склад и котелно отделение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета