Община Горна Оряховица с поредна акция за премахване на изоставени автомобили

Мисия

13-03-2018, 15:20

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Собствениците са предупреждавани със стикер

Община Горна Оряховица предприе поредната акция за премахване на изоставени, излезли от употреба автомобили, намиращи се върху общинско място. Съгласно чл.35, ал.1 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Общината, собственик на МПС, на което не е заверен знака за технически преглед за повече от две години от определената му дата за следващ преглед за техническа изправност, в случай че то се намира върху държавна или общинска собственост, е длъжен да го предаде на площадка за събиране и съхраняване или в център за разкомплектоване.

В понеделник комисия е извършила оглед и на 7 автомобила са поставени стикери-предписания за премахване в 14-дневен срок. След изтичане на този срок, за тези автомобили, които не са премахнати ще бъде издадена заповед за принудително премахване. Собствениците на изоставени автомобили, които сами ще ги премахнат, могат да ги транспортират до една от трите площадки на територията на общината - на площадката на „ТРАНСИНС”, която се намира в кв. Калтинец, на площадката на „Максима 2008” ЕООД, която се намира в Поликраище - в бившия арматурен двор на селото и на площадката на „Крис – Р” ЕООД, която се намира в Горна Оряховица на ул.”Антон Страшимиров” №61.

Община Горна Оряховица провежда периодично акции за премахване на излезли от употреба автомобили от 2015 г. До сега 70 автомобила са били премахнати от собствениците им и 11 - от Общината.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов