Четвърта хоротека на открито събира в парка почитатели на родния фолклор

Велико Търново Лайф

14-03-2018, 11:37

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Четвърта хоротека на открито подготвят от групата за здравословен начин на живот „ТърновоRUNs”. Заедно с приятелите от танцов клуб „Плетеница” те канят всички любители на българския фолклор да се хванат здраво за ръце в ритъма на народната музика, разказва Общинското радио в старата столица.

Събитието ще се проведе на 18 март, събота, от 12 часа в парка „Дружба”. Билков чай ще сгрява посетителите, а всеки желаещ може да донесе домашни курабийки, призовават организаторите. Те уточняват, че при лоши метеорологични условия ще се наложи събитието да бъде отменено.

На 17 март пък хореографът Николай Корчев организира втората хоротека-семинар на „Плетеница”. Този път гост-лектор ще бъде създателят на ансамбъл „Чинари” Асен Павлов. Събитието ще се проведе от 19 часа в Интерхотел Велико Търново. Първата хоротека с участието на солиста на ансамбъл „Тракия” проф. Антон Андонов събра във Велико Търново над 300 души от цялата страна, жадни за знания, свързани с корените български и хората от различни фолклорни области.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов