МДТ „Константин Кисимов” радва с оперетен концерт за празника на Велико Търново

Мисия

15-03-2018, 10:05

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Музикалната вечер под наслов „Усмивките на пролетта” ще се проведе на 21 март

Концерт, посветен на празника на община Велико Търново 22 март, подготвят от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. Музикалната вечер под наслов „Усмивките на пролетта” ще се проведе на 21 март от 19 часа в голяма зала на театъра.

Обичани произведения от световната оперетна класика ще бъдат изпълнени на сцената. Великотърновци и гостите на града ще могат да се насладят на най-известните арии и дуети от произведенията на Калман, Лехар, Щраус, Офенбах. В програмата са включени и италиански канцонети. Публиката ще чуе някои от най-известните и харесвани песни, като „О, соле мио”, „Гранада”, „Ун аморе коси гранде” и още много популярни шедьоври.

Диригент на музикалния спектакъл е Игор Богданов. Сценарият е на Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова. Водещ ще бъде актрисата Силвия Шекилова.

В „Усмивките на пролетта” ще участват оркестърът, хорът и солистите на търновския театър. Сред тях са Лидия Лазарова, Доротея Доротеева, Пламен Долапчиев, Георги Гърланов, Полина Петкова, както и гост-солистите Иво Йорданов и Стефан Петков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов