Част от имота върху магистралния водопровод в Присово е незаконен

Мисия

16-03-2018, 14:11

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това установи комисия от община Велико Търново и ВиК „Йовковци”

До края на април собственикът на имота в Присово, част от който е разположен върху магистрален водопровод, трябва да събори незаконно издигнатите постройки. Това съобщи днес заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.  

Миналата събота, когато водопроводът аварира в района на Присово, стана ясно, че  част от тръбата минава под луксозния имот на бизнесмена Симеон Василев. Предприемачът е построил имота  преди десетина години, но без да има необходимите разрешителни за повечето съпътстващи сгради вътре, заявиха още тогава от дирекция „Териториално и селищно устройство“ на Община Велико Търново. Тогава бе сформирана и работна група, която е проверявала два дни ситуацията със законността на къщата и прилежащите към нея басейн, постройки, навес с барбекю, ограда и др.

Три констативни протокола заради незаконните постройки и съоръжения е връчила работната комисия от Общината и ВиК „Йовковци“ на собственика. Три от обектите са незаконни, показала проверката. Това са навес, ограда и басейн, като и трите трябва да бъдат премахнати, са категорични от комисията. В двуседмичен срок  Василев може да обжалва констативните протоколи, въпреки, че по думите на проф. Камарашев, той е проявил разбиране и готовност за съдействие. От Общината са категорични още, че трябва да се махне цялата ограда.

„Тя е построена върху земеделска земя, чието предназначение не е сменено и няма как да бъде масивна, допустима е само телена ограда“, посочи още заместник- кметът.

Няма връзка между авариралия миналата събота водопровод и незаконните постройки, допълни Камарашев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов