Масови кросове на Света гора край Търново днес

Спорт

17-03-2018, 07:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Масови любителски пробези ще се проведат в крайградския великотърновски парк Света гора днес. Те са част от 36-то издание на международния крос „Ивайло“, обясни по Радио „Фокус“ – Велико Търново Владимир Пановски, един от организаторите. В тях, по традиция, се включват около 200 любители спортисти, сред които най-много са децата.

Те също се разделят в няколко различни категории, но дестинациите са по-къси и достъпни за аматьори. „Записването става 30 до 60 минути преди старта. Няма нужда от предварително подаване на някакви заявки.  Условието за участие при тези турове е състезателите да подпишат декларация за съгласие, че сами носят отговорност за здравето си или да представят медицински преглед, че са наред здравословно, в момента, в който се записват“, поясни Владимир Пановски.

Началото е в 09.30 часа днес с бягане на децата, след което ще последват възрастните, а последни ще са групите на ветераните от 40 до 50 години, от 50 до 60 години и над 60-годишни. За най-изявените спортисти са подготвени и награди под формата на спортни екипи. „Целта на събитието е да популяризираме и масовизираме кросовите бягания и в случая  – не само сред професионалните състезатели, а и сред любителите спортисти“, разказва организаторът.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов