Балъков: „Искам срещу „Лудогорец” борба от първата до последната минута”

Спорт

17-03-2018, 10:50

Снимка:

etarvt.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

"Етър" ще приеме "Лудогорец" на стадион ивайло утре - 18 март, неделя, от 18:15 ч. От клуба вече призовахаq техният 12-ти играч - публиката, да подкрепя играчите мощно. "С вашата подкрепа футболистите ще се постараят да дадат всичко от себе си срещу тима от Разград", обявиха от тима. 

Детайли от "кухнята" на болярите за предстоящия атрактивен двубой бяха съобщени на пресконференция. 

Красимир Балъков – главен мениджър на „Етър”:

„Надявам се тази неделя да бъде един празник за футбола във В. Търново срещу много добър, стабилен и здрав съперник като „Лудогорец”. Не може да бъде друго освен празник. Вече казах, че от последните три мача няма какво да губим, можем само да спечелим. Излизаме, играем нашата игра и искаме да зарадваме хората на стадион „Ивайло”, което за нас ще бъде от изключително значение. Искаме да събудим „болярската” общественост да ни вярва, да ни посещава, да са търпеливи и да ни подкрепят. Надявам се с нашето представяне да идват колкото може повече хора.

Всеки в България знае какво представлява „Лудогорец”. Ще искам момчетата да се борят от първата до последната минута, а накрая само Господ може да каже как ще завърши този мач.

Единственият отсъстващ е Сърмов, който има разтежение и леко скъсани влакна, които ще лекува две седмици и половина. Паузата ще бъде добре за него и ще е на линия още за началото на плейофите. Пехливанов имаше травма от мача с ЦСКА, но е готов, вече тренира и е на линия. Картотекирахме и Венелин Филипов, готов е за игра. Радваме се, че футболист с богат опит у нас и в чужбина дойде при нас. Не беше на подготовката с нас и му трябва само малко време да се адаптира, но той го прави по най-добрия начин и може да разчитаме на него.

Още сме далеч от играта, която искам, но съм приятно изненадан от начина, по който момчетата възприеха концепцията и я реализират на терена. Предупредих в началото, че нещата няма да станат с магическа пръчка, но те вече започнаха да се случват и дано продължава така. Ще се опитаме да се преборим и да си останем в групата.

Стартовият ни състав винаги е на базата на противника, на качествата на играчите и с някаква стратегия. Срещу „Лудогорец” не можеш да играеш само дефанзивно или само офанзивно, няма такъв вариант. Показахме го и срещу ЦСКА и „Левски” – опитваме се да имаме и план „Б”, и план „С”, защото трябва да имаме варианти в развитието на мача. Но определено мачът ще бъде интересен за хората, така че да заповядат на стадиона!

Какво мисля за дербито ЦСКА – „Левски”? То винаги е било по-различно от другите мачове, така че очаквам здрав и корав сблъсък, който ще отговори на някои неизвестни за първенството. Но то зависи и от нашия мач, защото ние играем срещу „Лудогорец”. Кръгът е доста интересен. Аз като треньор на „Етър” ще се опитам да направя всичко ние да си вземем нашето срещу шампиона, а що се отнася за дербито – прогнозата ми е за победа на ЦСКА, защото знаете, че „Етър” и ЦСКА са ми на сърцето, няма как да съм за „Левски”.

Страцимир Тинчев – административен директор на „Етър”:

„Първо искам да благодаря на феновете, които ни подкрепяха на мачовете с ЦСКА и „Левски”, и призовавам не само агитката, но и цялата великотърновска общественост да бъде на мача в неделя. Това ще е от полза на отбора, за момчетата е важно да видят тази подкрепа. И то подкрепа, когато е нужна – в моментите, в които те се нуждаят. Оттук нататък за нас започват сериозните мачове. Без привържениците си не можем, защото футболът не е за нас, той е за феновете.

Предварителният интерес съм мача е доста голям според предварителната продажба на билетите. Бяхме решили да отворим касите в деня на мача от 16 ч., но поради големия интерес и да няма струпвания, решихме да отворим касите за билети още от 14:30 ч. Призовавам хората да си преместят автомобилите от паркинга още от сутринта в неделя, защото се очакват доста гости, очаква се и публика от Разград. Срещу ЦСКА и „Левски” показахме, че добре организираме такива мачове пред пълни трибуни, надявам се срещу „Лодогорец”, който е най-организирания отбор в България, също да покажем, че можем да се справим. Това зависи от всички нас в града. Интересът към мача е голям.”

Източник: etarvt.bg




Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)