Ранното пристигане на щъркелите подсказва хубава година - velikotarnovo.utre.bg

Ранното пристигане на щъркелите подсказва хубава година

17 март 2018, 11:09 | Velikotarnovoutre
  • Снимка:
    община Елена

От няколко дни еленчани се радват на своите предвестници на пролетта. За първи път двойката щъркели долетя заедно и доста по-рано от астрономическата пролет. Ранното пристигане на птиците подсказва, че годината ще е хубава, а реколтата богата, твърдят по-наблюдателните възрастни хора.
 
По всичко личи, че гнездото върху високия електрически стълб в центъра на града  няма нужда от ремонт и подреждане. Пернатите се настаниха спокойно в него, готови да отгледат малките си за десета поредна година.
 
Близките до гнездото дръвчета пък започнаха да се окичват с мартеници. Деца и възрастни бързат да ги вържат на плодно дръвче и да си пожелаят здраве и късмет през годината.
 
Далеч преди първа пролет пристигнаха, но по един, щъркелите в Яковци, Палици, Чакали, Константин, Марян, Руховци, Майско и Костел. На повечето места гнездата са върху специални платформи, направени от специалисти на Енерго про. По традиция най-късно долита дългокракият, чието гнездо е върху старо дърво срещу църквата в Разпоповци.
Етикети
мисия елена


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета