Световният елит в производството на малини се събира на форум в Арбанаси

Велико Търново Лайф

17-03-2018, 14:45

Снимка:

pixabay.jpg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Арбанаси ще е домакин на голям международен форум – изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните. Това съобщи Общинското радио във В. Търново.

Срещата ще се проведе от 7 до 9 май. Организатор е Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните /БАМЯ/. Представители на 25 държави са поканени за форума. Лектори ще са от 13 държави.

Участие могат да вземат всички заинтересовани земеделски стопани производители на малини и ягодоплодни; фирми занимаващи се с производство и търговия на техника, инвентар и препарати растителна защита. Най-дискутираният проблем ще бъде изменение на климата и как това се отразява на културите. Международното изложение ще бъде финансирано от Държавен фонд „Земеделие“.

Съпътстващо събитие към форума ще е XI-та Световната конференция на малинопроизводителите IRO 2018, която ще се проведе от 6 до 9 май във Велико Търново.

Мероприятието за България се случва веднъж на 26 години, посочи за Общинското радио Божидар Петков, председател на БАМЯ. „Добро като дестинация е с. Арбанаси. А и гостите ще имат и културно-образователна програма – посещения на забележителностите в старата столица“, допълни Петков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов