Великотърновци могат да подкрепят кампанията на омбудсмана „Великден за всеки”

Мисия

17-03-2018, 17:33

Снимка:

snews.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Великотърновци могат да подкрепят кампанията на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки“. За целта са поставени две касички за доброволно набиране на средства. За старата столица партньори на кампанията са от местната организация на БЧК.

Дарителница в подкрепа на инициативата на Манолова е разположена в салона на Централната поща във В. Търново. Втората се намира в квартал Чолаковци. Двете кутии носят символа на БЧК. 

Средства могат да се дарят още чрез SMS на номер 1255 или по банков път, като сметката е обявена в сайта на БЧК и на омбудсмана.

Това е третото поредно издание на „Великден за всеки“. В кампанията отново се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов