СК „Етър Елит” със силно представяне в Будапеща

Спорт

18-03-2018, 11:41

Снимка:

ОП Спортни имоти

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата в Унгария бе първа международна изява на великотърновските гимнастички тази година

Силно представяне на проведения в Будапеща турнир "Super Cup" записаха състезателките на СК „Етър Елит“. Надпреварата в Унгария бе първа международна изява на великотърновските гимнастички тази година. В състезанието в унгарската столица се включиха момичета от Украйна, Русия, Чехия, Словакия, Египет, Израел, Великобритания, Турция, Гърция, Испания, България и разбира се страната домакин. „Етър Елит“ беше представен от 11 гимнастички - 3 жени, 6 девойки старша възраст, една гимнастичка младша възраст и едно дете. Гаяне Погосян завоюва първо място и се окичи с възможните 3 златни медала при младшата възраст. Йоана Дончева при старшата възраст завърши трета на лента, а Даяна Иванова е първа на обръч, първа в многобоя и втора на топка. Стиляна Николова завърши трета в многобоя, а Християна Денева е единайста. На отделните уреди Стиляна завоюва сребро на бухалки и злато на лента. При децата - Кармен Стефанова остана четвърта на въже.
Само на това състезание за „Етър Елит“ се състезава и гимнастичка на клуб „Левски Триадица“. Христина Първанова от София зае шесто място в многобоя и трето на лента. Габриела Трендафилова завърши седма в многобоя. 
При жените конкуренцията беше най- голяма, въпреки участието само на 14 гимнастички. Испания и Чехия се представиха с национални гимнастички. Въпреки някой грешки Анна Чалъкова успя да се класира трета в многобоя, втора на топка и лента. Мария Ангелова завърши седма, а Ралица Николова девета в многобоя. 
„Състезанието беше нужно на нашите гимнастички за проверка на подготовката, добиване на опит и разнообразие. Доволна съм не от всички разбира се, но от старанието, дисциплината и желанието на състезателките“, коментира старши треньорът Савина Ганчева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов