Четирима пияни, един дрогиран и един без книжка зад волана през уикенда

Крими

18-03-2018, 13:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дрегерът при единия шофьор отчел 2,36 промила

Четирима пияни, един дрогиран и един без книжка зад волана спипа полицията през уикенда в търновска област.

Двама водачи, употребили алкохол, са установени в Лясковец и Павликени. В петък в Лясковец е извършена проверка на лек автомобил «СААБ», управляван от 40-годишния Д. Д. от Ст. Загора. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.43 промила. Д. Д. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.  Същата вечер в 23,13 ч. в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Голф», управляван от 44-годишния Д. Д. от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2.36 промила. Той също е отказал кръвна проба. По двата случая са образувани бързи производства.

Двама водачи, употребили алкохол са установени в с. Морава и в Павликени. Тази нощ в 00,50 ч. в с. Морава е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от  38-годишния Г. А. от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,35 промила.  Същата нощ в 03,20 ч. в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 21-годишния В. Л. от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,46 промила. Той е отказал кръвна проба. По двата случая са образувани бързи производства.

Неправоспособен водач е установен в с. Совата. В петък при провеждане на специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 17-годишно момче от с. Ценово. В хода на проверката е изяснено, че водачът не притежава необходимата правоспособност. Той е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.  Образувано е бързо производство.

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – Стражица. В петък в 21,20 ч. в с. Царски извор е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 19-годишния В. Г. от Дряново. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. По случая е започнато бързо производство.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов