Вече три години немски дарители помагат на социалния патронаж в Елена - velikotarnovo.utre.bg

Вече три години немски дарители помагат на социалния патронаж в Елена

19 март 2018, 11:17 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Елена

    Кметът Млъзев подари пейзаж от Елена на дарителя Юрген Мюлер

Фондация „Помощ за България” дари и 1500 лв. на Центъра в Илаков рът

Немската фондация  „Помощ за България“ за поредна година помага на хора в нужда от община Елена. Председателят на организацията Юрген Мюлер, неговата съпруга Риа и сестра му, заедно с Хайнц Волфрам от фондацията посетиха Домашния социален патронаж в града и Центъра за настаняване от семеен тип в Илаков рът. На среща с общинското ръководство кметът инж. Дилян Млъзев запозна дарителите със социалната политика на общината, която работи в посока подобряване на социалните услуги и достигането им до хора с реални потребности от тях.

Д-р Мюлер, сърдечен и открит човек, призна, че изпитва копнеж по град Елена и няма да спре да помага. Социалните кухни пък били по сърце на съпругата и на сестра му. Три поредни години „Помощ за България“ осигурява средства за социалната кухня към домашния патронаж. Дарителите се ангажираха помощта да продължи и през 2018 г. за 25 нуждаещи се в продължение на 4 месеца. В момента 30 души в затруднено материално положение получават храна по проекта „Осигуряване на топъл обяд“, който приключва в края на м. юни.

Гостите посетиха социалния патронаж, на когото фондацията помогна със средства за подобряване на условията за приготвяне на храната и за работа на персонала. Подменена бе вентилационната система на кухнята и закупена картофобелачка. „Помощ за България“ направи дарение през 2016 г. от 6000 евро за автомобил, с който да се разкарва храната до потребителите.

Не за първи път благотворителната организация помага и на Центъра за настаняване от семеен тип в Илаков рът, където живеят 12 души. При сегашното си посещение немците предоставиха 1500 лв. на социалното заведение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета