Тази седмица отбелязваме Световния ден на водата

Животът

19-03-2018, 15:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

РИОСВ във Велико Търново ще отбележи Световния ден на водата – 22 март с деца и ученици от старата столица. Инициативите се реализират в партньорство с Регионална лаборатория – Велико Търново към Изпълнителна агенция по околна среда. Темата на кампанията през тази година e „Природа за водата”.

В информационния център на инспекцията е подредена изложба „Водолюбиви птици“ с 30 рисунки на ученици от първи до пети клас на СУ „Емилиян Станев“. Тя ще бъде на разположение на посетителите в продължение на един месец.

От 20 до 23 март в инспекцията ще бъдат проведени открити уроци за водата. Предвидени са посещения в Регионалната лаборатория за представяне на методите и средствата за изследване на водата. Посещенията са съответно на 20 март на ученици от V клас на СУ „Ем. Станев“ и на 23 март ученици от ІІІ клас на същото училище. На 21 март презентацията на тема „Чиста вода за здравословен свят“ ще бъде показана на английски език пред възпитаници на училища „Европа“. На 22 март е предвиден урок за водата за децата от ІV група на Детска градина „Иванка Ботева“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)