НАП В. Търново продаде на търг училище в еленския балкан - velikotarnovo.utre.bg

НАП В. Търново продаде на търг училище в еленския балкан

19 март 2018, 17:47 | Velikotarnovoutre
  • Снимка:
    НАП

С цел частично погасяване на внушителен дълг на задължено лице, беше продадено на търг бивше училище в община Елена, съобщават от ТД на НАП във Велико Търново.

Фирма със софийска регистрация бе един от кандидатите, които наддаваха в публичния търг, обявен от НАП В. Търново през март т.г. и която е новият собственик. Сумата, която бе достигната на търга, а вече и постъпила по сметката на великотърновската приходна агенция, е 40 042 лв. Тя ще отиде за частично погасяване на задълженията на предишния собственик, които са в особено големи размери. През 2017 г. НАП продаде автомобил на същия длъжник, а тепърва предстои и обявяването на търг на горски насаждения, едното от които се намира в землището на с. Въглевци и е с площ над 15 000 кв. м.

Продаденият урегулиран поземлен имот включва земя и сгради, между които бивше училище, общежитие и столова. Вече запустяла, сградата беше действащо училище по времето преди промените. Всяка лятна ваканция живописната местност, заедно с училището, се превръщаха в предпочитано място за ученически лагери.

От началото на 2018 г. в  НАП В. Търново са проведени общо 21 търга. В сайта на НАП приходната агенция в старопрестолния град публикува и други недвижими имоти – промишлена сграда в гр. Свищов, атрактивни имоти в Еленския балкан, с. Вонеща вода и  Арбанаси, както и други земеделски земи в региона.

За повече информация гражданите могат да посетят www.nra.bg ,

където в обновената секция „Продажби“ ще получат повече информация.

 

Етикети
мисия елена


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета