С кикбокс и танци Алумни клуб МИО в Свищов проведе седмата си среща

Животът

20-03-2018, 11:57

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Клубът укрепва връзките между вече дипломираните възпитаници на Стопанска академия

Студенти и възпитаници на специалности към катедра „Международни икономически отношения“ при Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ се срещнаха за седма поредна година в Свищов. Организатор на събитията бе създаденият на 12 март 2011 г. Алумни клуб МИО, който има за основна цел да насърчава и укрепва връзките между възпитаниците на едноименната катедра и след успешното им дипломиране в бакалавърска, магистърска или докторска степен.

В предишните години мероприятията имаха силна „кариерна“ насоченост – студентите преминаваха през симулация на работни интервюта, ситуационни казуси, центрове за оценка, беседи на тема предприемачество и др. Тази година организаторите разнообразиха тематиката със спортно-културна насоченост на проявите, с цел насърчаване на неформалните връзки и „скъсяване на дистанцията“ между настоящите студенти, преподавателите и дипломантите към катедрата, идващи в качеството си и на представители на бизнес средата в България. Проявите започнаха с открита тренировка по кикбокс в залата на Спортен клуб „Болг“ – Свищов, в която д-р Иван Ангелов, асистент към катедра „МИО“ и треньор в школата, показа основни движения и похвати в този придобил широка популярност спорт. Заниманието бе особено атрактивно за по-младата аудитория и за студентите-бакалаври в 3 и 4 курс на специалността.

 

В ранния следобед участниците се преместиха в Шарената зала на Арт център The Creator / Творецът в Свищов. Инициатор на следващата проява бе Иван Иванов, бакалавър „МИО“ от випуск 2013 година. Бари (както е по-известен сред своите приятели) и неговата очарователна партньорка Елица Бакалова от Salsa Spirit Dance Organization – София показаха основни стъпки от горещия латино танц салса. Ентусиастите в урока усвоиха кубинския стил дотолкова, че след час и половина направиха почти перфектна руеда. Иван и Елица показаха и свое изпълнение, което подготвят за участие в различни международни латинофестивали през годината. Танците продължиха с отворен урок от любезния домакин Явор Узунов, завършил специалност „Българска народна хореография“ и педагогика с магистратура „Артмениджмънт“ в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. За 90 минути Явор показа различни хора от всички фолклорни области на България и разказа за техните особености и произход. Темата на традиционния вечерен Пролетен бал на Алумни клуб МИО бе „Самодиви и юнаци“. За отбелязване е, че сред присъствалите над 60 души на Пролетния бал имаше МИО-та от випуск 1998, среща – 10 години от завършването на 31 група „МИО“ випуск 2008, и студенти от бъдещия випуск 2018.

 

По време на официалната част бяха представени и новите номинации за пълноправни членове на клуба. През 2018 година тази чест заслужиха гл. ас. д-р Симеон Момчев и Иван Иванов, които получиха своите значки под номера съответно 26 и 27 от доц. д-р Драгомир Илиев, член на Борда на Клуба.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов